[b]لمقادير
2كوب دقيق ذرة 1كوب دقيق 2كوب سكر 4بيض كبير
1 بكنج بودر 1 فانليا كوب زبادى بلدى كبير نفس كوب الزبادى زيت
وكمان زيها لبن 2ملعقة سمن كبير
الطريقة :
انخل الدقيق بعد النخل اركن الدقيق واضرب البيض كويس بالمضرب واضيف لة السكر وطبعا الفانليا والزبادى واللبن والزيت والسمن واضيف على الدقيق البكنج بودر واضيفة شوية شوية حتى تنتهى كمية الدقيق الموجودة عندى وتصير العجينة مثل الشريط واكون محضرة الصنية وتكون مدهونة سمنة ومرشوش فيها شوية دقيق واضيف فيها العجينة وكون مجهزة الفرن اثناء تحضير البسيسة وتكون النار عالية فى الاول وعند دخول الصنية اهدى الفرن واكون متابعة سواها بتكون حوالى نصف ساعة وحسب الفرن الموجود عندك واختبرها بسكينة لو فيها عجين تكون لسة لم تنضج ولو السكينة نظيفة تكون تم سواها واكون محضرة منخل سلك وقلبها علية واضعها بعد ذلك في طبق التقديم وبالهناورد جميل
: